Heeft u altijd al eens willen baklopen? Grijp dan uw kans! Op zaterdag 1 juni tussen 13 en 17 uur organiseert Museumwerf Vreeswijk De middag van het Baklopen. Iedereen die wel eens achter de bak heeft gelopen of daar ooit van droomde (of alleen wil toekijken), is van harte welkom.  Op zaterdag 1 juni ligt de IJsselaak ‘’Door Gunst Verkregen’’ volgeladen met zand bij de Museumwerf. Het schip wordt die middag gelost. Misschien wel door u! Dat kan want het schip is voorzien van een zelflosinstallatie. Daarmee kunnen de bakloper (de persoon in het ruim) en de lierman/-vrouw (op het voordek) samen het zand lossen.

Wilt u het eens proberen of als vanouds weer eens achter de bak lopen of de lier bedienen? Geeft u zich dan op via museumwerf@museumwerf.nl. Uiteraard is dan ons gezellige Theehuys, met binnen- en buitenterras, geopend voor een lekker kopje koffie/thee en een stuk koude of warme appeltaart. De volgende Themazondag is op 7 juli. Dan is er een workshop fotografie.  De entree is: € 2,00 p.p. Donateurs en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Boek “Zand, grind en de historische binnenvaart, 100 jaar zelflossen”

Ko Blok, eigenaar van de “Door Gunst Verkregen” en Jan van ’t Verlaat brachten vorig jaar een boek uit getiteld: “Zand, grind en de historische binnenvaart, 100 jaar zelflossen”. Daarin beschrijven zij de wereld van het zelflossen en voormalige de zandwinningsindustrie. Wegens groot succes is van het boek inmiddels de tweede druk verschenen. Het boek is verkrijgbaar bij de Museumwerf. Op de themazaterdag is er de mogelijkheid het te laten signeren.