Op 21 t/m 24 juni krijgt de Museumwerf tijdelijk een ander aanzien. Tribunes domineren het werfterrein dat dan is gekaapt door Theater Totaal. De werf is plotsklaps het decor van een muzikaal theaterspektakel getiteld Vogelvrij.

Theaterstuk Vogelvrij

Op een mooie dag verzamelt zich voor een tewaterlating een opmerkelijk gezelschap van jonge gasten en oude rotten. Zo zijn er een zekere Ann en Dirk die elkaar zo heerlijk missen. Er is een Herman met zijn zak vol stenen en een brievenbus. Er zijn Opa en Merel die dol zijn op elkaar én op Oma. Dan is er nog een visser met een schone aan de haak. Ook is er een ongenode gast: meneer Kist die je bij je einde treft en gewoon zijn lijst afwerkt. De jonge gasten en oude rotten en hun verwikkelingen vormen de smaakmakende de ingrediënten van het muzikale theaterstuk.

Theater Totaal

Vogelvrij is een familievoorstelling opgevoerd door Theater Totaal. Theater Totaal is een muziek/theater(t)huis voor artiesten met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten hun uitzonderlijke talenten door middel van scholing en vertoning.

Doordat Theater Totaal samenwerking heeft gezocht met bewoners van Zorg-Spectrum, zeemanskoor de Brulboei, leerlingen van basisschool De Tweeklank, Freerunners Just Play, Huis van Waarde & Wederkeer, Museumwerf Vreeswijk en meer amateurspelers uit Nieuwegein, kan Vogelvrij met recht een Nieuwegeins product worden genoemd.

Voorstellingen en kaartverkoop

De voorstellingen vinden plaats op donderdag 21 juni (openbare try-out), vrijdag 22 juni (première) en op zaterdag 23 juni, aanvang 20.00 uur. En op zondag 24 juni om 15.00 uur. Het theaterstuk duurt ongeveer 75 minuten.

Vervoer

Parkeren is lastig, dus kom liever met de fiets of het OV (buslijnen 65 en 77, halte Museumwerf). Bij J. Brouwer & Zn. BV, Nijverheidsweg 1, Nieuwegein is een parkeerterrein ingericht. Daar vandaan is het 7 minuten lopen naar de Museumwerf. Mocht de afstand eventueel te groot zijn dan regelt Theater Totaal vervoer vanaf de parkeerplaats naar de werf.

Voor informatie en boekingen: www.theatertotaal.org of theatertotaal@amerpoort.nl.