“Het schip daalde, het licht verdween,  de sluisdeuren openden zich, nieuw licht stroomde door de patrijzen naar binnen in de bedstee. Ik had mijn ogen op een kier. Geboren worden op een schip bepaalt je leven.”

Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Daniël Lehmann,  medeoprichter van Ausdauer en eigenaar van de ROAN, vond een doos met liefdesbrieven verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Hij ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van zijn schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Samen met regisseur Genio de Groot en met tekst van Enne Koens, maakt Ausdauer De Eeuw van Ariane: een intiem portret van het leven op een binnenvaartschip. Een muzikale voorstelling aan boord van het 40 meterlange binnenvaartschip ROAN, terwijl het publiek vanaf de kade toekijkt.  Verhalend, sfeervol en vol snelle, scherpe dialogen, waarbij het zelfstandig worden van de vrouw centraal staat, boordevol nieuwe muziek van de vaste musici van Ausdauer.

Toen de ROAN nog in bedrijf was, voer het schip ook regelmatig door Europa. Tegenwoordig ligt de ROAN in de museumhaven van Rotterdam. Ausdauer vaart begin september naar Museumwerf Vreeswijk om daar op 14 en 15 september De Eeuw van Ariane te spelen. Op 14 september wordt het middagprogramma bovendien uitgebreid met een rondleiding en een diner verzorgd door Cees van Suylekom. Om online te bestellen klik <<hier>> of op onderstaand plaatje.