Activiteiten


Weekend 5 en 6 september 2015: “Stoom en Diesel”

Op 5 en 6 september van 12.00 tot 17.00 uur organiseert de Museumwerf weer haar jaarlijkse Werfweekend. Het thema van dit gezellige evenement voor jong en oud is: “Stoom en Diesel”.


Vooruitlopend op het programma lichten we een tipje van de sluier op. Een van de aanwezige topattracties is de emmerbaggermolen “Friesland”. De baggermolen werkt op stoom en is maar liefst 26 meter lang. We kunnen ook alvast melden dat stoomspuit “Gorinchem”, die getrokken wordt door twee paarden, van de partij is.


Het Werfweekend is er voor jong én oud. Jonge bezoekers worden dus niet vergeten. Zij kunnen weer lekker veilig en zelfstandig varen met onze peddelbootjes. Wegens groot succes kunnen kinderen ook weer (varende) stoombootjes bouwen of zeilklompjes beschilderen. Eenmaal droog en in elkaar gezet, kunnen de scheepjes mee naar huis.


Een aantal koren zal het weekend komen opluisteren. Naast tal van andere activiteiten is in ons museum ook een fototentoonstelling te zien over 100 jaar Prins Hendrik Schippersinternaat. Meer informatie volgt. Houdt u dus onze site in de gaten.


Schipperscafé


Elke laatste vrijdag van de maand, tussen 15 tot 18 uur, organiseert de Museumwerf het Schipperscafé. Schippers en oud-schippers, woonschippers en andere scheepsliefhebbers, medewerkers van de werf en hun familie zijn van harte welkom in het Theehuys om gezellig bij te praten. Kom ook eens kijken!Stichting Activiteitengroep Vreeswijk

De Museumwerf is aangesloten bij de Stichting Activiteitengroep Vreeswijk. Zie voor activiteiten: www.activiteitenvreeswijk.nl.