Werkende werf

Wat zijn de mogelijkheden

Wat voor soort werk doen we?
U kunt bij de Museumwerf Vreeswijk terecht voor:
- onderhoud: b.v schoonspuiten, ontroesten, conserveren etc.
- reparatie: b.v. aan plaatwerk, houtwerk, masten en zwaarden.
- restaureren: b.v het in de oorspronkelijke staat (terug-)brengen van het schip.

Welke voorzieningen zijn daarvoor beschikbaar?
De Museumwerf Vreeswijk beschikt over kades voor het aanleggen, een dwarshelling die schepen tot maximaal 25 meter aan kan (i.v.m. milieu eisen) en een uitgebreid terrein met verschillende werkplaatsen met de nodige machines en gereedschappen voor ijzer- en houtwerk.

In eigen beheer of laten doen?
Afhankelijk van uw vakbekwaamheid, uw energie en uw portemonnee kunt u ervoor kiezen om zelf alle werkzaamheden te doen en daarvoor de nodige gereedschappen te huren. Daarbij kunt u denken aan: hogedrukspuit, lasapparatuur, gereedschap en middelen voor het conserveren enz

Ook is het mogelijk het werk geheel of gedeeltelijk aan de werfbaas en zijn medewerkers over te laten. Vaak is het verstandig, om eerst met de werfbaas te overleggen over bijvoorbeeld een restauratieplan en pas dan te bepalen welke werkzaamheden zelf worden gedaan dan wel uitbesteed aan de werfbaas.

Wat heeft Museumwerf Vreeswijk nog meer te bieden?
Aan de restauratie van een schip kunnen veel ambachtelijke werkzaamheden voorkomen die niet allemaal voorhanden zijn b.v. zeilmakerij, tuigage, fijne houtbewerking voor interieurs etc. De Museumwerf Vreeswijk beschikt over een netwerk van ambachtlieden en vaklui, die ingeschakeld kunnen worden voor specifieke adviezen in het kader van restauratie en voor uitvoerende werkzaamheden. Hierover kan de werfbaas u informeren.

Voor aanmelden of informatie met betrekking tot reparatie of restauratie van historische schepen raadpleeg de contactgegevens van de Museumwerf.